Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dijous 28 de setembre es podrà donar sang a Moja

Un equip del Banc de Sang recollirà les donacions al Centre Cívic La Xarxa, des de les 6 de la tarda i fins a les 9 del vespre.

Des del Banc de Sang es recorda que la necessitat de sang és constant i, per tant, també ho han de ser les donacions perquè la sang no es fabrica. Cada dia, tots els hospitals i clíniques de Catalunya necessiten sang o components sanguinis per atendre els seus malalts, donat que la majoria d’intervencions quirúrgiques i molts dels tractaments mèdics requereixen transfusions.

El Banc de Sang subratlla que la donació “no ha d’estar lligada a situacions de tragèdia o d’emergència sinó que ha de ser un acte quotidià i habitual a les nostres vides”. Només donant sang amb regularitat, “ disposarem sempre de sang suficient i segura en estoc”.

Recordem que els homes poden donar fins a 4 vegades a l’any i les dones 3, sempre i quan es respecti l’interval mínim de dos mesos entre donacions. Per a donar sang cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i no estar embarassada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: