Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campanya de reforç de la recollida de residus porta a porta a Sant Quintí

L’Ajuntament amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf impulsa una campanya per millorar la quantitat i qualitat de la fracció orgànica i la resta de residus recollits selectivament.

Durant aquests mesos de setembre i octubre les educadores del servei d’educació ambiental de la Mancomunitat, visiten els establiments comercials i les llars de Sant Quintí per informar i resoldre dubtes sobre com realitzar una correcta recollida selectiva, tant de la brossa orgànica com de la resta de residus que es recullen a la població.
En paral·lel a aquesta acció informativa personalitzada, dijous 28 de setembre es realitzarà una xerrada informativa a 2/4 de 8 del vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament, en què s’explicarà la importància de separar els residus en origen i com fer-ho correctament, posant especial deteniment en la informació sobre la recollida selectiva de la fracció orgànica i dels recursos necessaris per a realitzar aquesta recollida.
Actualment, Sant Quintí compta amb un percentatge de recollida selectiva proper al 70%, un índex molt superior a la mitjana catalana (38%), però que encara té un marge gran de millora. Per això, des de l’Ajuntament es veu necessari seguir realitzant campanyes educatives per reforçar la recollida de la fracció orgànica porta a porta.
L’any 2016 es van recollir a Sant Quintí de Mediona més de 205 tones brossa orgànica, una fracció de les escombraries fàcilment recuperable que es pot convertir en compost, un adob orgànic d’alt valor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: