Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El programa País Km0 s’ha ofert des de Sant Quintí de Mediona aquest diumenge

El programa ha mostrat la riquesa de la festa major de Sant Quintí de Mediona.

El programa produït per la Xarxa, conjuntament amb Penedès TV, es va oferir de sis de la tarda a les vuit del vespre en directe des del centre de Sant Quintí i va transmetre i explicar algunes de les peculiaritats del municipi i en especial de la seva Festa Major. Un municipi carregat d’història i amb un seguici de balls també amb molta tradició.

De fet el programa va començar oferint un repàs a les característiques de la festa major i als seus balls, alguns d’ells amb història més que centenària. Per exemple el ball dels bastoners celebrarà l’any vinent els 200 anys.

Diumenge es fa la cercavila i aquest dilluns té lloc la festa major dels petits. Una festa que compta amb la participació de 120 nens del poble. Un dels membres de la Comissió de Festa Major dels Petits és el Ricard  Pagès.

Entre els entrevistats també hi va haver l’historiador Joan Serra, que va parlar de la figura de Joan Amades, molt vinculada a Sant Quintí i a la seva festa major, i també es va entrevistar al regidor de cultura, Sergi Garcia, que participar a la festa portant el cap gros del Joan Amades.

A banda de les imatges de la cercavila el programa combinava les entrevistes des del set muntat a la plaça dels Avis, amb connexions a diferents espais on se celebrava la festa, junt amb diversos reportatges que mostraven la vida del dia a dia de la festa major, aspectes culinaris com un plat cuinat amb rap i carquinyolis pel restaurant l’Amagat, una entrevista amb l’alcalde, Pol Pagès o un reportatge sobre els atractius turístics de l’espai de les Deus amb els gorgs, les grutes i el parc d’aventura.

També va oferir un fragment de l’assaig previ al concert de La Banda Sonora de la Teva Vida, que actuaven aquest diumenge a la nit al pavelló esportiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: