Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A la processó del dia 29 s’ha estrenat el nou cadafal de Sant Fèlix

Aquest dimarts la processó del dia 29 començava a casa de l’administrador de l’any passat, Marc Izquierdo.

Abans d’iniciar el camí es va presentar en societat el nou cadafal sobre el qual reposa la figura de Sant Fèlix i que porten a les seves espatlles els ex-administradors. En els darrres anys hi havia la reivindicació de renovar-lo per fer-lo més àgil de portar. L’any passat es va acabar constituint una Associació de Prohoms de Vilafranca, constituïda per exaministradors. Junt amb ells l’Ajuntament va encarregar a l’artista vilafranquí, Jordi Gibert.

El nou cadafal pesa uns 25 quilos menys i també té algunes diferències amb l’anterior. Diferències que ens explicava l’exadministrador, Jaume Roig.

La processó s’iniciava a dos quarts de vuit del vespre, com marca la tradició i començava al carrer Doctor Flemig. Allà la veïna del Marc Izquierdo, Ester Vilar, ens destacava l’avantatge de viure al mateix lloc que l’administrador.

El Drac, diables iniciaven la processó, i els acompanyaven la resta del seguici festamajorenc. Entre d’altres el Ball d’en Serrallonga, que estrena vestuari. La seva creadora és la figurinista Blanca Ferré, que ha aplicat alguns canvis.

Desprès de del Ball d’en Serrallonga, segueixen l’àliga, gegants, i la resta de balls. Entre d’altres els bastoners que s’estrenen com a colla.

Un dels nous bastoners, l’Eloi Sanz, ens aclaria que es consideren l’onzena colla des de la recuperació del ball després de la Guerra Civil.

Una altra polèmica que ha acompanyat el ball ha estat el nombre de grallers que els acompanya. S’havia proposat que fossin dos grallers o dos grallers i timbal, enlloc d’un graller com fins ara. Finalment, desprès d’unes proves, s’ha quedat amb un sol graller.

La processó va passar del barri del Molí d’en Rovira, cap a la Barceloneta i el Centre, fins arribar a Santa Maria pels volts de les 11 de la nit.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: