Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La primera part de l’estiu ha estat marcada per una onada de calor constant

A finals de maig, abans de començar l’estiu, va arribar una onada de calor que encara perdura.

Aquesta onada ha tingut diferents punts àlgids registrant-se al juny, de moment, com el mes amb la mitjana de temperatura més alta o el passat 3 d’agost com el dia més calorós de l’any amb 37,2 graus. Les altes temperatures i l’onada de calor no afavoreixen al cultiu de la vinya. Ha estat sobretot a partir del mes d’abril que la sequera s’ha fet més present al territori.

I precisament la pluviometria, segons explica el responsable del servei meteorològic de Catalunya a Vilafranca Josep Gol, ha canviat molt en els darrers anys. Abans entre juliol i agost hi havia tempestes d’estiu sovint i els cultius podien beneficiar-se d’aquesta aigua. Aquest any, en canvi, només s’ha vist una única tempesta al mes de juliol. Ara cal esperar a veure com evoluciona l’agost.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: