Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Penjada d’Estelades i els primers actes de la Barraca han omplert d’activitat el centre

La Barraca de la Festa Major de Vilafranca és un col·lectiu sense ànim de lucre que treballa per l’autogestió, la cultura popular i la potenciació del teixit associatiu de la vila.

Pel que fa a aquest dissabte a la plaça Jaume I, continuaven amb el format ja encetat l’any passat, amb la integració dins dels actes del ja tradicional Taller d’estampació de mocadors, organitzat pel Casal Popular de Vilafranca, on des de les 5 de la tarda, canalla i no tant canalla podien decorar el seu mocador de la Festa Major. La canalla, acompanyada dels familiars, va omplir totes les taules del lateral de la plaça Jaume I. A la tarda també es comptava amb la col·laboració amb la colla dels Xicots de Vilafranca, enguany amb una actuació castellera amb tres colles més. Desprès van venir els actes relacionats amb la Penjada d’Estelades. Amb l’avançament de l’horari de concerts. Després dels Goigs hi havia una concert a ritme de rap amb els Rata & the Whiteys, vinguts del Garraf, i l’artista Sara Hebe vinguda des d’Argentina amb el fil conductor del rap, però també punk rock o reggael. A mitjanit, amb la plaça a les fosques, es van penjar les ja tradicionals estelades als dos campanars de la Basílica de Santa Maria, reivindicant aquesta tradició de ja fa més de vint anys.

A continuació l’escenari dels concerts comptava amb dos dels plats forts de la jornada. Primer els Smoking Souls, i tot seguit, pujaven a l’escenari Lágrimas de Sangre, grup revelació de l’esfera musical en els últims anys, vinguts des del Barcelonés.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: