Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els mossos han abatut el terrorista de la Rambla a Subirats

Els Mossos d’Esquadra han confirmat poc després d’un quart i cinc de set de la tarda que l’home abatut a Subirats és Younes Abouyaaqoub, autor de l’atemptat terrorista.

Els Mossos d’Esquadra parlaven al seu compte a Twitter deu minuts després de les quatre de la tarda d’un “incident obert” a Subirats i, a les 16:39h, anunciaven que s’engegava un dispositiu policial.

Segons ha explicat el Major Josep Lluís Trapero en una roda de premsa aquest vespre, dues alertes, una de dos comandaments de la comissaria dels Mossos de Vilafranca – que precisament tornaven d’una reunió al complex Egara sobre el cas i passaven per Sant Sadurní d’Anoia- i la trucada d’una veïna que assegurava que havia vist el fugitiu han alertat la policia de la presència del sospitós a Sant Sadurní d’Anoia. La veïna ha dit que tenia coneixements de fisonomia i que li havia cridat l’atenció la roba que duia, que no concordava amb la calor que feia. La dona no ha manifestat cap dubte que era l’home buscat.

Agents dels Mossos de la comissaria de Sant Sadurní que estaven patrullant per la zona han localitzat poc després de les alertes una persona ajupida entre les vinyes prop de la carretera que va de Sant Sadurní d’Anoia a Gelida, gairebé sota el pont de l’AVE, al terme municipal de Subirats. Trapero ha explicat que l’individu duia una samarreta i una camisa a sobre, s’ha aixecat i s’ha obert la camisa mostrant un suposat cinturó d’explosius. Ha cridat “Al·là és gran” i els mossos li han disparat provocant-li la mort.

A les 17:05, els mossos deien des del compte a Twitter que l’individu havia estat abatut i que portava adherit al cos el que semblava un cinturó d’explosius. Els TEDAX, a través d’un robot, han comprovat que el cinturó d’explosius era fals, com ho eren els que duien els terroristes de Cambrils.

A les 18:21h, els Mossos d’Esquadra confirmaven la identitat de l’home mort. Aquesta comprovació s’ha fet amb l’empremta dactilar. Era Younes Abouyaaqoub, autor de l’atemptat terrorista de dijous a la Rambla de Barcelona que ha causat la mort d’almenys 13 persones i, segons han confirmat aquest migdia el conseller d’Interior i el major dels Mossos, assassí del vilafranquí Pau Pérez. Abouyaaqoub hauria apunyalat Pérez per robar-li el cotxe en la seva fugida després d’atemptar a la rambla. El funeral per Pérez s’estava oficiant mentre es duia a terme l’operació a tan sols uns quilòmetres, a la Basílica de Santa Maria de Vilafranca.

En la fugida el mateix dia de l’atemptat, el terrorista també va ferir una agent dels Mossos d’Esquadra en un control.

Aquest migdia, els cossos de seguretat i els serveis d’emergències publicaven diverses fotografies del fugitiu per demanar la col·laboració ciutadana i localitzar-lo.

La carretera C-243B, a Subirats, s’ha mantingut tallada en els dos sentits de la marxa en el transcurs de la operació i, segons informen diversos mitjans, els Mossos d’Esquadra han desallotjat algunes persones del polígon Can Bosch d’Anoia del mateix municipi.

Tant els cossos de seguretat com l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia han demanat als veïns que no s’acostessin a la zona.

El dispositiu policial a Sant Sadurní d’Anoia s’ha allargat fins ben entrat el vespre i molts comerços han tancat les seves portes. La investigació continua oberta però el Major dels Mossos ha dit aquesta tarda que els 12 individus que contemplaven com a integrants de la cèl·lula terrorista són morts o detinguts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: