Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Mossos d’Esquadra detenen un home que acabava d’atracar un banc a Vilafranca

L’home, que ha amenaçat els treballadors amb un ganivet de grans dimensions, ja hauria estat detingut el 24 de juliol per dos atracaments més a dues entitats bancàries de Barcelona i l’Alt Penedès.

Agents dels Mossos d’Esquadra de la Unitat de Seguretat Ciutadana, Proximitat i Unitat d’Investigació de la comissaria de Vilafranca han detingut aquest dijous al matí, un home, de nacionalitat espanyola, de 50 anys i veí del municipi, com a presumpte autor d’un robatori amb violència i intimidació amb arma blanca a una entitat bancària de Vilafranca.
Els fets s’han produït cap a les 10 del matí, quan les patrulles han rebut l’avís que s’estaria produint un atracament en una sucursal d’una entitat bancària del municipi.
L’autor dels fets, el qual portava els dos braços embenats, ulleres de sol i una gorra per evitar ser reconegut, hauria intimidat a una treballadora de l’entitat amb un ganivet de grans dimensions i li hauria demanat diners en efectiu. Cal esmentar que a l’interior de la sucursal, oberta al públic, en aquell moment hi haurien tres treballadors i tres clients. L’atracador hauria fugit a peu i amb un botí d’uns 2.300 euros en efectiu.
Pocs minuts després, tot i que l’assaltant s’hauria arrencat les benes i s’hauria canviat de samarreta dins d’un bar, diverses patrulles l’han localitzat a l’estació d’autobusos.
Durant l’escorcoll els agents li han trobat el ganivet de cuina, d’uns 32 centímetres de llargada i uns 20 centímetres de fulla, dintre de la motxilla i 115 bitllets de 20 euros a la cartera, quantitat que coincidia plenament amb els diners sostrets. Immediatament els agents l’han identificat, l’han detingut i traslladat a comissaria.
Es dóna la circumstància que aquest home ja va ser detingut el 24 de juliol per dos atracaments comesos amb arma blanca a dues entitats bancàries de Barcelona i Vilafranca. Un dels fets hauria succeït el mateix dijous 24 de juliol i uns dies abans, concretament el dimarts 18 de juliol, hauria actuat també exhibint un ganivet o simulant que duia un arma de foc sota la roba. En aquella ocasió, després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
El detingut passarà en les properes hores a disposició judicial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: