Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les matinades s’han celebrat malgrat la pluja

A primera hora del matí estava plovent amb força però, una mica abans de les set, ha afluixat.

Els grallers i timbalers s’han trobat com cada 30 d’agost a la Plaça de la Vila per interpretar el toc de matinades i anunciar així la festivitat de Sant Fèlix.
El toc començava amb el repic de campanes.

Tot i que la pluja ha fet minvar la participació de públic a les matinades, força famílies i colles d’amics no han volgut perdre’s un acte tradicional com aquest.
Després del toc de matinades, els grallers i timbalers s’han dividit en grups per anar llevant tota la vila. Als locals de les associacions de veïns els esperava un bon esmorzar, tant als músics com als valents que encara no havien anat a dormir després de l’empalmada o que havien decidit matinar per esprémer al màxim el dia de Sant Fèlix.
En arribar una de les comitives al barri del Molí d’en Rovira la pluja s’ha intensificat. Per això l’esmorzar s’ha hagut de fer a l’interior del local del carrer Magarola.
La presidenta de l’Associació de Veïns Susana Ruiz explicava que l’espai era molt limitat i avançava que aquestes són les darreres matinades que es fan a aquest local perquè l’entitat és trasllada a un nou local a la plaça de Vilanova.

Al local de l’AVV del Molí d’en Rovira hem pogut parlar amb el graller Raimon Solà, que va ser administrador de la festa major l’any passat.

Allà també hem trobat el Francesc Subirana. Va néixer als habitatges que hi havia antigament a la planta baixa de l’ajuntament, on el seu avi feia de porter i no s’ha volgut perdre mai la festa major.

Sobre la pluja, el Francesc també recordava l’actuació castellera del 1996 per la diada de Sant Fèlix, que es va haver d’aturar durant una estona pel xàfec que va caure.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: