Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diada de Sant Fèlix mantindrà el cordó de seguretat de la mateixa manera que l’any passat

És el tercer any que es munta aquesta mesura que el que pretén és fer més àgil la Diada.

Aquest divendres passat els administradors de la Festa Major i responsables municipals de Cultura van fer una convocatòria pública per voluntaris que vulguin participar en el cordó de seguretat que facilita l’entrada a plaça de les colles a la Diada de Sant Fèlix.

El cap de Cultura de l’Ajuntament, Àngel Hom, recorda que és el tercer any que es munta aquesta mesura que el que pretén és fer més àgil la Diada i que els colles puguin començar a muntar castells a partir d’un quart d’una del migdia.

La mesura es va implantar l’any 2015 i el Carles Ollé és voluntari del cordó des del primer any. Considera que les primeres en valorar la mesura han de ser les colles.

És una tasca voluntària que suposa una hora de feina, el dia 30 d’agost al matí i que permet als qui hi participen veure de molt a prop el primer muntatge dels peus dels castells.

Com l’any passat, les quatre colles entraran per dos carrers diferents. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls ho faran pel carrer de Santa Maria, mentre que la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa ho faran per la part baixa del carrer de la Cort. En aquest carrer l’any passat es va ampliar el cordó de seguretat per facilitar l’accés a plaça de la Joves i els Minyons.

La segona colla de cada itinerari no deixa espai respecte a l’anterior, per compactar el bloc de castellers i evitar que s’introdueixin espectadors.

Les colles entraran amb el pilar de quatre caminant, que podrà ser acompanyat pel toc d’Entrada a plaça o bé pel toc de pilar caminant o al balcó, a càrrec dels respectius grups de grallers i timbalers, situats immediatament rere el pilar.

Després de cada pilar, entrarà la canalla i tot seguit el conjunt de la colla.

El cordó de seguretat, estrenat l’any 2015 està integrat membres de  Protecció Civil i per voluntaris col·laboradors dels Administradors. Son al voltant d’una cinquantena de persones, de les quals, de moment ja n’hi ha 25 de garantides.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: