Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CCOO denuncia “la dèria de subcontractar activitats per abaixar costos”

CCOO considera l’accident mortal a la benzinera a Sant Sadurní d’Anoia com a conseqüència de no seguir amb rigor les mesures de seguretat i la subcontractació en cadena.

Segons el sindicat, “la dèria de subcontractar activitats per abaixar costos”, així com “la manca de seguiment de les mesures de seguretat de l’empresa subcontractada”, han suposat un empitjorament de les condicions de treball i el cost en vides de treballadors.

En el cas de la detenció del gerent de l’empresa de manteniment per la qual treballaven les dues persones mortes, CCOO va contactar al seu dia amb Inspecció de Treball per dur a terme una investigació rigorosa de les condicions de treball. El sindicat explica en un comunicat que “s’han de fer visibles les deficients condicions de treball per canviar-les i evitar accidents”. I recalca que “només amb prevenció de qualitat i condicions de treball dignes es reduirà la sinistralitat laboral”.

CCOO seguirà denunciant les pressions i que pateixen els treballadors i les treballadores d’aquest tipus d’empreses per tal d’escurçar els temps d’execució de les tasques de manteniment. La pressió és del tot incompatible amb la màxima observança de les normes de seguretat.

El sindicat considera necessària la personació davant Fiscalia conjuntament amb els familiars afectats per les morts dels treballadors per reclamar l’estricte compliment de les mesures de seguretat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: