Dissabte, 8 de Maig de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní ja disposa del Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge

La posada en marxa del punt d’atenció a Sant Sadurní, permetrà que s’hi pugui fer tot el procés des de la consulta, la mediació, l’assessorament i el seguiment dels casos.

Aquesta setmana s’ha presenta el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) de Sant Sadurní, que la Diputació ha posat en marxa amb la col·laboració de l’Ajuntament, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i el Col·legi d’Advocats de Barcelona. La diputada de Benestar Social, Maite Fandos, destacava que des del 2012 la corporació ha destinat 4,5 MEUR al SIDH, un servei d’èxit perquè, des de la proximitat i el desplegament territorial, ofereix una atenció propera i especialitzada.
Maria Rosell, alcaldessa de Sant Sadurní, assenyalava què disposar d’aquest servei d’intermediació és un avenç que permetrà seguir impulsant l’Oficina d’Habitatge.
Aquest servei, que la Diputació està desplegant per tota la demarcació, és fruit de la coordinació amb Ofideute, el servei de mediació hipotecària de la Generalitat, prestat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que es va crear el 2010. L’objectiu amb la col·laboració dels Col·legis d’Advocats de la demarcació de Barcelona, és augmentar i estendre els punts d’atenció a les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris o de pagament de lloguer, així com establir una acció coordinada i un model i circuit únics de mediació.
Al 2013 es va iniciar un servei d’assessorament a Sant Sadurní amb atenció d’advocat, però calia anar al punt de Vilafranca per presentar la documentació, incorporar-se a la xarxa de dades de la Generalitat i tenir un acompanyament. Ara s’ha ampliat el servei de manera que des del SIDH de Sant Sadurní es podrà fer tot el procés.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: