Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plataforma Prou Accidents N340 demana celeritat al Ministeri de Foment

Sant Cugat Sesgarrigues, Avinyonet del Penedès i Subirats han reprès la reivindicació que van iniciar fa deu anys i s’estan mobilitzant de nou per reclamar millores a l’N-340.

Bàsicament demanen la construcció de dues rotondes als encreuaments de la via amb carreteres locals que ara no disposen de gir senyalitzat a la calçada, a Avinyó Nou i a Subirats.

També els veïns s’han mobilitzat després de la mort d’una veïna de Sant Pau d’Ordal el passat mes de juny a Subirats. El tram de carretera que enllaça la BV-2428 i BP-2427 i la N340 és una cruïlla d’especial perillositat, fet que es veu agreujat per la velocitat a la qual circulen els vehicles. Malgrat la limitació a 60 km/h i degut al traçat de la via, els accessos des de les carreteres secundàries, que venen de Sant Pau d’Ordal i de Sant Sadurní, tenen poca visibilitat.

Els veïns, sota el paraigua de la Plataforma Prou Accidents N340, reclamen la construcció d’una rotond en aquest punt i estan recollint signatures com a mesura de pressió.

En una reunió recent, la ministra de Sanitat Dolors Montserrat, veïna de Sant Sadurní, es va comprometre amb els alcaldes dels tres municipis a desencallar l’aprovació del projecte aquest mateix estiu per a què les obres comencessin el 2018.

La setmana passada, però, els alcaldes dels tres municipis es van reunir amb el director general de Carreteres a Barcelona i no es va concretar cap calendari per tirar endavant el projecte, de manera que el compromís adquirit per Montserrat els va semblar diluït. Els veïns no entenen que aquestes actuacions no siguin prioritàries.

Per als veïns es confirma que, juntament amb entitats i govern local, “cal la mobilització per aconseguir que es comenci a fer justícia en aquest tram de la N340, com està passant en altres punts del país”.

Per això des de la Plataforma Prou Accidents N340 de Subirats continuaran recollint signatures i fent difusió durant les properes setmanes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: