Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pep Ribes compleix 25 anys fent retransmissions castelleres

Ribes és un dels cronistes que millor coneix el món dels castells en tota la seva complexitat.

El cronista casteller de Ràdio Vilafranca i Penedès TV Pep Ribes ha complert 25 anys oferint les seves retransmissions castelleres, primer als oients de la ràdio i després també als telespectadors.
Ribes ha aconseguit, en tot aquest temps, situar-se com un dels cronistes que millor coneix el món dels castells en tota la seva complexitat. De les seves retransmissions destaca el rigor, l’aportació contínua de dades i estadístiques i la passió que transmet en les seves narracions.

Ribes, responsable del Va de castells, ens explicava aquest diumenge mentre preparava el programa, que en 25 anys ha viscut molts moments rellevants en la història dels castells i una evolució tecnològica important en les eines que fa servir per desenvolupar la seva feina.

Ribes troba molt difícil triar moments concrets d’aquests 25 anys però sí que fa especial èmfasi en els viatges que han fet els castells a l’exterior.

Pep Ribes es va iniciar en el món de les retransmissions de la mà de Jaume Grau, a qui considera el seu mestre, a la diada de la Festa Major dels Monjos de l’any 1992, on actuaven la Vella i els Verds.
Al 94 va retransmetre, també amb Grau, el seu primer concurs de castells, i al 95 va narrar la primera torre de nou amb folre i manilles dels Castellers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: