Dilluns, 15 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal insta el Ministeri de Foment a millorar l’encreuament de la N340 a Subirats

Amb aquesta moció, l’ens dona suport a l’Ajuntament de Subirats en el que ha estat una reclamació reiterada.

Al debat sobre les mocions del darrer ple al Consell Comarcal de l’Alt Penedès, tots els grups van estar d’acord a instar el Ministeri de Foment a prendre mesures per millorar els encreuaments de la N-340 al seu pas per Subirats. Concretament en el tram de carretera que enllaça amb la BV-2428 i BP-2427 a l’accés a la urbanització de la Muntanya Rodona.

Francesc Olivella, president del Consell Comarcal, va explicar que amb aquesta moció es volia donar suport a l’Ajuntament de Subirats en el que ha estat una reclamació reiterada i evitar que hi hagi noves víctimes. La moció es va aprovar per unanimitat.

La segona moció, sobre la mobilitat adaptada als transports públics, la va presentar el grup comarcal d’ERC i la va defensar el conseller Pere Sàbat. La moció recull les dificultats amb què es troben les persones amb mobilitat adaptada per desplaçar-se amb transport públic i s’adreça al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat i al Ministeri de Foment perquè preguin les mesures necessàries per posar-hi solució. La moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

Gestió del projecte Penedès 360º

Altres qüestions que es van tractar al ple del Consell Comarcal van ser la ratificació de l’acord de la Junta de Govern per l’aprovació del conveni marc amb els ajuntaments que participen en l’operació Penedès 360º i els annexes específics per a cada municipi. Els 14 ajuntaments que participen en aquest projecte de promoció turística promogut pel Consell Comarcal i que ha rebut un milió d’euros de subvenció dels fons europeus de desenvolupament regional FEDER han de signar el conveni per tal que el Consell Comarcal pugui gestionar el projecte en totes les seves fases. La proposta de ratificació es va aprovar per unanimitat de tots els grups.

En l’Àrea d’Economia i Hisenda, es va aprovar el compte general del pressupost del Consell Comarcal i del Consorci de Promoció Turística del Penedès corresponent a l’exercici 2016 amb els vots a favor del PDeCAT, el PSC-CP, ERC i el PP i l’abstenció dels grups de la CUP-PA i Entesa.

També es va aprovar, aquest cop per unanimitat, una modificació per incorporar al pressupost majors ingressos corresponents a les aportacions dels ajuntaments per dur a terme el projecte Penedès 360º i a les subvencions de la Diputació de Barcelona per a l’Escola de Música i per a un projecte de Cultura.

En la mateixa Àrea, es va modificar la plantilla de personal i la relació de llocs de treball del Consell Comarcal per tal d’incorporar-hi la figura d’un enginyer informàtic per aprofundir en la implantació de l’Administració electrònica i les dades obertes del portal de Transparència. La proposta es va aprovar per unanimitat.

Pel que fa a l’Àrea d’Atenció a les Persones, es va ratificar l’acord de la Junta General de SUMAR, Empresa d’Acció Social, sobre la modificació dels seus estatuts socials, amb l’objectiu adequar els estatuts a la llei de racionalització i incorporar noves administracions públiques a aquesta empresa pública. SUMAR gestiona el Servei d’Ajuda Domiciliària per a persones amb dependència del Consell Comarcal. La proposta es va aprovar amb els vots a favor del PDeCAT, el PSC-CP, ERC, ERC, Entesa i el PP, i amb els vots en contra de la CUP.

El següent punt de l’ordre del dia del Ple era una proposta de l’Àrea de Plans Transversals, que va presentar el president de l’Àrea, Xavier Lluch, i que consistia en la resolució del contracte del servei per al transport escolar de la ruta 29b. Xavier Lluch va explicar que s’havien unificat 2 rutes a petició de l’Ajuntament de Subirats i que per tant calia resoldre el contracte. La proposta es va aprovar per unanimitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: