Dilluns, 26 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 38a Mitja Marató de l’Espirall canvia el circuit i la ubicació

Les principals novetats son la modificació de la zona de sortida i un recorregut que serà més urbà tant a Vilafranca com a la Granada. Un circuit més pla que vol facilitar també millorar els temps.

El pròxim 12 de novembre se celebrarà la 38a edició de la Mitja Marató “l’Espirall” Vilafranca que comptarà aquest any amb algunes novetats importants, entre les quals destaquen el nou emplaçament del punt de sortida i arribada i un nou recorregut.
El nou traçat serà més pla, més ràpid i ideal per aconseguir bons registres. La cursa constarà de dues voltes a un circuit de 10.548 metres que unirà Vilafranca amb la Granada. Aquest nou circuit potenciarà la part més urbana de la mitja, ampliant el seu pas pels carrers de Vilafranca i fent que la meitat de la cursa transcorri dins l’entorn urbà d’aquestes dues poblacions i l’altra meitat entre les vinyes del Penedès, un paisatge que ha donat sempre un caràcter especial a la Mitja Marató de l’Espirall.
La nova ubicació del bloc de sortida i arribada serà la carretera d’Igualada, davant del parc de Llevant, en una zona més oberta i enjardinada i que comptarà amb tots els serveis necessaris per als corredors i els seus acompanyants. Amb aquests canvis, l’organització de la cursa pretén fer-la més atractiva pels atletes participants i més vistosa pel públic en general.
La 38a edició de la Mitja Marató “Espirall” Vilafranca formarà part del 12è Challenge de Mitges Maratons Gran Premi Diputació de Barcelona i la seva distància estarà mesurada i homologada per la Federació Catalana d’Atletisme.

Comentaris

 1. Josep Oliver Alonso

  Benvolguts,

  He estat participant de la 1/2 de Vilafranca des de fa més de 25 anys i crec que, tot plegat, he finalitzat a l’entorn de 20 edicions. Aquest any 2017 em feia particular il•lusió assistir-hi pel que semblava era una millora: circuït més urbà i menys desnivell.
  La veritat és que no sé qui va definir-lo, però els puc assegurar que si és que el desnivell acumulat és una mica inferior (cosa de la què dubto), les pendents des de la sortida de Vilafranca al Km. 18, a dalt de La Granada, son molt més exigents que quan anàvem a Guardiola de Fontrubí.

  En conjunt, hi ha 12 Kim de pujades (des del final del Km. 2 al 8 a la primera volta i des del 12 al 18 a la segona, aproximadament), un volum de km. que supera els de les edicions anteriors.

  En general, els canvis del circuït de mitges vora de Barcelona (jo en faig a l’entorn de 8/9 cada any) han estat suavitzant recorreguts. I per això sorprèn els efectuats a l’edició d’ahir.

  En tot cas, els pregaria consideressin la possibilitat de tornar al circuït anterior. A banda de la menor duresa que tenia, entre el circuït més urbà i les autopistes que hem de vorejar un parell de vegades hi havia unes vistes esplèndides del Penedès que hem perdut.

  Finalment, i posats a demanar, pregaria als organitzadors que publicitessin més la seva pàgina web: és molt, però que molt, difícil trobar-los.

  Molt agraït per la seva atenció, cordialment

  Josep Oliver Alonso

Efemèrides

26 de febrer
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: