Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

20 joves de l’Alt Penedès han participat en la 5a edició del programa Joves per l’ocupació

L’Àrea de Promoció Econòmica i Comarcal del Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha organitzat una nova edició d’aquest programa innovador de suport a l’experiència pràctica de persones joves a l’atur.

El programa té dos grans objectius: millorar l’ocupabilitat de les persones joves proporcionant-los una qualificació i unes competències professionals suficients per inserir-se en el mercat laboral, i fomentar el seu retorn al sistema educatiu per a l’obtenció del graduat en ESO o per continuar els estudis reglats. En l’edició d’enguany, 10 dels joves participants han formalitzat ja les preinscripcions necessàries per retornar al sistema educatiu reglat. De març a juny de 2017, els 20 joves han participat en un dels dos nous mòduls de formació professionalitzadora en les especialitats següents: Auxiliar de magatzem i logística i Auxiliar d’elaboració de productes alimentaris.

La formació teòrica s’ha complementat amb visites a les empreses de la comarca que col·laboren amb el Consell Comarcal de l’Alt Penedès per dur a terme el programa: Cafès Novell, La Granja Foods 1959, Coral Transports, Fleca Parés, Transports Guixà, Obrador Xerigots i Cava Heretat Mas Tinell. Amb aquesta formació els joves han adquirit les competències necessàries per entrar al mercat laboral.
El programa “Joves per l’Ocupació” combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i la possibilitat de contractació laboral en empreses i entitats amb subvencions i bonificacions en la seva contractació. Així doncs, fins al dia 1 d’octubre, les empreses que contractin aquests joves, podran beneficiar-se de la subvenció.

Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: