Dilluns, 21 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vaga d’examinadors del carnet de conduir es mantindrà en principi fins al 31 de juliol

El col·lectiu d’examinadors del carnet de conduir ha iniciat un cicle de vagues que s’estan desenvolupant durant 18 jornades de juny i juliol, els dilluns, dimarts i dimecres.

En el conjunt de l’Estat, l’ Associació d’Examinadors de Trànsit, Asextra, ha convocat la vaga davant la falta de personal i en protesta pel que consideren un incompliment de les promeses de l’administració. El col·lectiu exigeix una pujada del complement específic que els sindicats van acordar amb la DGT, Direcció General de Trànsit, i que s’ha aplicat a tota la plantilla de l’organisme, excepte als examinadors.

La vaga d’examinadors, que té un seguiment segons Asextra del 80% a tot l’estat, s’ha notat aquest dijous als exàmens del carnet de conduir que es feien a Vilafranca. En el cas de l’autoescola La Clau, amb seu a Vilafranca i a Vilanova, el seu gerent Xavier Álvaro explica que havia de portar quatre persones a examinar-se i només n’ha pogut portar dues. Álvaro diu que entén perfectament les demandes dels examinadors, així com les queixes dels alumnes que no es poden examinar. Però tem pel futur de les autoescoles, que es troben al mig del conflicte.

Álvaro considera que la demanda pel que fa a les necessitats de la població en relació als permisos de conduir no s’ajusta a l’oferta.

A Catalunya hi ha 112 examinadors i examinadores que fan 13 exàmens diaris cadascú. Per cada dia de vaga s’anul·len prop de 1.500 proves.

Els dies 26 de juny i 4 de juliol hi ha exàmens a Vilafranca i coincideix amb les jornades de vaga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: