Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Olèrdola ret homenatge aquest dissabte a Josep Raventós Valldosera, alcalde durant la 2a Repúbl

Olèrdola ret homenatge aquest dissabte a Josep Raventós Valldosera, alcalde durant la 2a Repúbl

Promogut pel Grup de Recuperació de la Memòria Històrica de l’Ateneu Mogenc , l’acte de dissabte a les 12 del migdia al barri de Can Torres.

L’acte compta amb el suport de l’Ajuntament d’Olèrdola i vol ser un homenatge al primer alcalde del municipi escollit per sufragi universal.
Fill de “cal miliu de la Barquera”, masia propera a Can Torres, Josep Raventós va néixer l’any 1886. Amb 23 anys era president de la Societat Cultural “L’Amistat” de Sant Pere Molanta. Es va casar amb Maria Romeu Rovira i va tenir dos fills. Va estar vinculat al republicanisme federal radical i l’any 1920 entra per primera vegada a l’Ajuntament com a conseller de la minoria, d’on serà destituït per la dictadura de Primo de Rivera. Com a dirigent de la Unió de Rabassaires, dóna suport a ERC i encapçalant la seva llista és escollit alcalde el 1931 i és reelegit el 1934, sent el primer alcalde d’Olèrdola escollit per sufragi universal. El govern estatal de la CEDA substitueix els ajuntaments escollits de manera democràtica en comissions gestores designades a dit. Amb la victòria del front d’esquerres, el febrer de 1936, es retorna la legitimitat als ajuntaments i Josep Raventós torna a l’alcaldia. Abans de l’entrada de les tropes de Franco, s’encamina cap a l’exili. Va morir el 17 de juny de 1941, dissabte farà 76 anys, a la localitat francesa de Melun a l’edat de 55 anys.
L’acte de dissabte inclourà parlaments que glosaran la trajectòria vital de Josep Raventós Valldosera i la seva aportació al municipi. Durant l’acte es comptarà amb l’actuació de la coral del Casal de la Gent Gran de Sant Pere Molanta i intervindrà l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: