Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nova manifestació de suport als refugiats

La concentració mensual en solidaritat amb els refugiats de Vilafranca s’ha sumat a l‘acció de protesta contra les polítiques migratòries de Trump d’Amnistia Internacional

Aquest dimecres Solidaris de la Granada ha tornat a convocar una concentració en suport als refugiats a la Plaça de la Vila de Vilafranca, com ho ha fet el darrer dimecres de cada mes des de fa vuit mesos.

En el transcurs de l’acte s’ha llegit un manifesta, però en aquesta ocasió a més els participants han desplegat unes pancartes sumant-se a una iniciativa d’Amnistia Internacional promoguda arreu del país.

Una acció de rebuig a les polítiques discriminatòries amb les persones migrants i refugiades del president dels Estats Units, Donald Trump.

Les fotografies es faran arribar als Estats Units i també es divulgaran per les xarxes.

La 27ena concentració de Solidaris de la Granada, i la vuitena a Vilafranca, va servir també per donar a conèixer un nou comunicat, que en primer lloc posava de manifest la decisió de continuar ferms denunciant aquesta injustícia.

També es van recordar l´ article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans que proclama que “ Tota persona té dret a circular lliurement i a triar la seva residència dins les fronteres de cada estat”

I l´article 14  que proclama que “ En cas de persecució, tota persona té dret a cercar asil en altres països i a beneficiar-se´n”.

Finalment també es va recordar que l´estat espanyol es va comprometre a acollir a 18.000 refugiats abans de finalitzar l´estiu. A hores d´ara només ha acollit a unes 1000 persones.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: