Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mediona i la Mancomunitat realitzen una campanya de reforç de la recollida selectiva

Al llarg dels mesos juny i juliol un equip de tècnics de la Mancomunitat visitarà les llars del municipi informant com millorar la quantitat i qualitat dels residus que es recullen a Mediona.

Al llarg del mesos de juny i juliol, l’equip d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf visitarà totes les llars de Mediona amb l’objectiu d’informar tant la població que viu tot l’any com a aquells que només hi són en períodes de vacances. L’objectiu de la campanya és millorar la quantitat i la qualitat de les diferents fraccions de residus i en especial, millorar la qualitat de la fracció orgànica.
En les visites a les llars, les educadores ambientals informaran i facilitaran les tasques per a realitzar una correcta separació en origen de les diferents fraccions dels residus. Per tant orgànica, paper i cartró, envasos lleugers, vidre i deixalleria.
La campanya també contempla tres xerrades informatives en diferents nuclis i urbanitzacions de Mediona que s’han fet aquesta setmana. Als assistents a les xerrades informatives se’ls fa entrega d’un joc de bosses de ràfies per separar els residus a casa i un recurs informatiu amb les indicacions de com fer la recollida selectiva de totes les fraccions.
Així mateix es visitaran els establiments comercials del municipi per a que es sumin a la campanya i evitin l’ús excessiu d’embolcalls innecessaris i superflus a l’hora de realitzar la compra. Cal tenir en compte que reciclar permet recuperar materials i evita extreure matèries primeres del medi, generant més contaminació de l’aigua i l’atmosfera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: