Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els Juliols de la UB celebren 10 anys a Vilafranca amb el curs “Terres de vins”

Els Juliols de la UB celebren 10 anys a Vilafranca amb el curs “Terres de vins”

S’ha presentat al Vinseum una nova edició del curs de Els Juliols, que tindrà lloc a Vilafranca i a la comarca durant la primera setmana de juliol.

Es tracta de la desena edició d’aquest cursos d’estiu descentralitzats de la Universitat de Barcelona, que es van començar a impartir el 2008 a la capital de l’Alt Penedès.

Vinseum ha acollit totes les edicions aquests cursos, centrats sempre en la cultura del vi, sota la coordinació de Joan Cuscó.

Joan Cuscó ha recordat que l’any 2008 per primera vegada la UB s’obria a celebrar els cursos de Els Juliols fora de Barcelona i que va ser una oportunitat i un encert per portar l’ensenyament superior a Vilafranca centrat en el món del vi. El cursos combinen teoria, pràctica i coneixement de l’entorn, amb visites a cellers i vinyes. Enguany, els temes giren al voltant del títol ‘Terres de vins. Noves generacions, nous projectes i nous hàbits de consum’ i les diferents sessions tindran lloc a la capella del museu i a diferents indrets del Penedès la setmana del 3 al 7 de juliol, de quatre de la tarda a dos quarts de nou del vespre. En total s’ofereixen unes 30 places i al llarg d’aquests anys hi han participat anualment entre 26 i 34 persones.

El programa d’aquest curs contempla sessions dedicades al passat romà del Penedès, al disseny i al packaging, a les aromes del vi o a experiències concretes com les del Celler de Capçanes o el Celler Cooperatiu de Bot. També comptarà amb una sessió protagonitzada pel professor del Departament d’Història de l’Art de la UB Pere Salabert sobre la figura de Dyonisos.

Aquest curs, per primer cop, l’Escola d’Enoturisme participa als Juliols iniciant una línia de col·laboració amb la idea de cohesionar l’oferta educativa de Vilafranca. La directora de l’escola Esther Garcia apunta que l’escola intenta apropar el coneixement del vi a tothom.

El curs té un preu que va dels 140 euros als 185, segons els descomptes als quals es pugui accedir. L’Ajuntament de Vilafranca ofereix beques per a gent jove del Penedès, que normalment són un 10% dels participants, tal com va explicar el regidor de Cultura Raimon Gusi.
La informació amb detalls sobre els Juliols es pot consultar a la pàgina web de la UB.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: