Dimarts, 25 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Gegants han celebrat la Diada de la Vigília de Corpus més calorosa que es recorda

Aquest dimecres el Ferragut i l’Elisenda tornaven a ballar per els carrers del centre de Vilafranca, acompanyats dels Capgrossos i els Nans en la 36ena edició de la Diada dels Gegants de la Vigília

Les peces es van plantar a la plaça de la Vila a ¾ de 6 de la tarda, aprofitant la petita zona d’ombra que hi havia davant mateix de la façana de l’Ajuntament. La temperatura estava per sobre dels 30 graus, però això no va impedir que els membres de la colla de geganters, caps grossos i nans, es disposessin a iniciar la cercavila. L’alta temperatura tampoc va impedir que fossin moltes les famílies i sobretot els nens i nenes que sortissin al carrer per veure de a prop aquests elements del seguici festiu festamajorenc.

Els geganters organitzen la festa des de fa 36 anys per rememorar els seus orígens. Per què molts dels elements del folklore provenen de les processons de la diada de Corpus.

Cada any els geganters fan un obsequi a tots els nens que els acompanyen. Enguany el regal estava relacionat amb un taller que es va fer durant la tarda a la plaça de la Vila, promogut per Mirall de Contes. Era una bossa amb la silueta dels gegants que calia pintar.

Sandra Doblas, Anna Mongay i Aurora Doblas, són les responsables del projecte Mirall de Contes, que ofereix llibres personalitzats amb elements de la Festa Major de Vilafranca. De moment han començat amb un conte dels Gegants. Els interessats en el llibre han de fer l’encàrrec prèviament. Amb una foto del protagonista, que pot ser qualsevol persona, tot i que s’adreça especialment als nens i nenes. De forma artesana i personalitzada el nen es converteix en el protagonista del conte. Els encàrrecs s’han de fer amb temps i les llibres s’editen 3 cops l’any, per Festa Major, per Sant Jordi i per Nadal. El proper Nadal sortirà el segon volum del llibre personalitzat que estarà dedicat al Drac de Vilafranca.

Mentre es feia el taller a la plaça de la Vila els gegants, capgrossos i nans van fer una cercavila pels carrers del centre, passant pel carrer de la Palma i la Rambla de Sant Francesc per on van anar trobant molt de públic. Finalment feien entrada a la Plaça de la Vila on van fer les actuacions de lluïment.

Per segon any la banda de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet s’encarregava d’amenitzar el seguici i oferir algunes peces a la plaça de la Vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: