Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP ha aprovat per unanimitat una moció per uns serveis funeraris públics comarcals

El Ple ordinari del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, celebrat aquest dijous al vespre ha aprovat una moció que presentava el grup comarcal de la CUP per uns serveis funeraris públics comarcals.

Arran de la denúncia reiterada de la Síndica de Greuges de Vilafranca en què alertava de l’augment de queixes  per part de molts usuaris del cost que suposa la contractació de serveis funeraris, la CUP ha presentat aquesta moció als diferents ajuntaments de la comarca on tenen representació. I les mocions s’han anat aprovant fins arribar al Ple del Consell Comarcal.

El punt de partida és que els enterraments a la comarca de l’Alt Penedès han assolit uns preus desorbitats en relació amb els serveis prestats, tenint en compte la necessitat bàsica d’aquest servei.

També es té en compte que difícilment un sol municipi de la comarca pot costejar unilateralment un servei d’aquesta magnitud, i per això es vol aprofitar el marc del Consell Comarcal del Alt Penedès. En el debat de la moció el grup d’Entesa va demanar que els ajuntaments es comprometin a no fer accions que puguin hipotecar la viabilitat d’uns serveis funeraris públics.

Per la seva banda des del PSC es va demanar la inclusió d’una esmena en la que es sol·liciti a la Diputació de Barcelona un estudi de viabilitat econòmica d’uns serveis funeraris públics a la comarca. Aquesta esmena es va acceptar i finalment la moció es va aprovar amb els vots favorables de tots els consellers comarcals.

L’acord, previ a l’estudi, determina instar al  Consell Comarcal a estudiar vies per a la creació d’una empresa pública de serveis funeraris que doni servei a tota la comarca, i el compromís del Consell Comarcal a finançar, si fos necessari, una part de la despesa prèviament acordada amb els ajuntaments per a la creació de l’empresa pública.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: