Dimecres, 6 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots arriben als 250 castells bàsics de vuit descarregats

La 13a. Diada del Firal – 9è. Memorial Joan Sol permet veure el 3d8 número 100 i el 4d8 número 150 descarregats per la colla vilafranquina

Els Xicots de Vilafranca han celebrat aquest diumenge la tretzena diada del firal, novè memorial Joan Sol, davant de cal noi-noi, el seu estatge social, acompanyats dels Castellers de l’Alt Maresme, de Cornellà i els Moixiganguers d’Igualada, tres colles que han deixat bones sensacions. Jornada de profit per als vilafranquins, que han sumat la  segona clàssica de vuit de la temporada, amb dos castells bàsics de vuit que passaran a la història de la colla.

Els Xicots han obert la diada amb el tres de vuit, un castell de mida tancada per dalt, sobretot a quarts i que els ha donat més problemes que dies enrere. Una alineació que sembla fixe si pensem en clau de castell de nou. El quart de la temporada. Anotar que es tracta del tres de vuit numero cent descarregat per la colla, el primer per Festa Major de 2004. Dir que en els darrers tres anys han fet gairebé el setanta per cent de tresos completats. La segona ronda l’han enllestit amb la torre de set, que necessiten anar fent a plaça malgrat assolir-la a l’assaig. Cal donar sortida a aquesta nova formació amb canvis i que ja te a punt el salt a la de vuit. Bona torre, sens dubte el seu millor castell del dia. Han tancat la clàssica de castells de vuit amb l’altra castell de vuit, el quatre, que ha mostrat bona cara fins a carregar però que amb una rengla massa tancada i uns segons incòmodes, han hagut de treballar. Un cop més la confiança amb els castells bàsics de vuit dels Xicots ha sortit a la llum. Cinquè quatre de la temporada i atenció el cent cinquanta descarregat per la colla des del primer a Sant Cugat el juny de 1999. Poques colles poden presumir de sumar més castells de vuit bàsics que Xicots. Ara els espera un mes de juny amb actuacions cada cap de setmana i on podria estrenar-se la torre folrada.

Els Moixiganguers d’Igualada han tingut en el tres de vuit el seu millor castell, el segon de l’any, que han completat junt amb la torre de set i el cinc de set. Per la seva part els Castellers de Cornellà, que feia quinze anys no visitaven Vilafranca,  han pogut completar el seu primer cinc de set de l’any, que han acompanyat del tres i el quatre de set. Precisament aquest dos castells bàsics de set, han arribat també de la mà dels Castellers de l’Alt Maresme que junt amb la torre de sis els ha permés sumar la seva primera clàssica de set de la temporada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: