Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum defensa la total transparència en la contractació de l’explotació de la taverna

A través d’un comunicat la Junta de Vinseum ha volgut respondre punt per punt les acusacions que feien des de la CUP en relació a la contractació de l’explotació de la taverna a l’Acadèmia Tastavins.

Davant del comunicat de la CUP Vilafranca en relació a presumptes irregularitats en el procediment de selecció per a l’explotació de la Taverna de Vinseum, la junta directiva del Museu vol demostrar l’absoluta transparència del procés i el total compliment de la llei.
En relació a l’acusació sobre l’incompliment del que dicta el perfil del contractant exposat a la web del museu, VINSEUM respon que la interpretació de la CUP és errònia ja que l’adjudicació resultant del procés no és un contracte de servei, sinó la gestió comercial externa a canvi d’un cànon anual de 9.600€ en concepte de lloguer que l’adjudicatari guanyador haurà de pagar al museu. En aquest cas no procedeix, doncs, l’aplicació de la Llei de Contractes del Sector Públic pel que respecta a l’obligació de comptar amb un mínim de tres candidatures. Per tant, VINSEUM considera també un error que la CUP exigeixi un informa justificant la no comparativa entre tres candidatures.
En relació a l’acusació sobre el presumpte conflicte d’interessos del
president Joan Tarrada, que ho és també de l’Acadèmia de Tastavins, VINSEUM respon que cap membre de la junta directiva serà beneficiada econòmicament per l’adjudicació dels drets d’explotació a l’Acadèmia de Tastavins. Aquesta entitat bàquica és una associació sense ànim de lucre i, com a tal, té com a objectiu únic la promoció de la cultura del vi. Això vol dir que qualsevol benefici econòmic que Tastavins aconsegueix fruit de la seva activitat promocional es destina per llei al finançament de les accions no lucratives de la mateixa entitat.
En relació al pretès tracte de favor en vers l’Acadèmia de Tastavins, VINSEUM respon que el procediment ha estat públic i obert a tothom qui ha volgut presentar candidatura i que Tastavins ha estat la única entitat que ha presentat projecte dins el termini establert pel concurs. La seva proposta ha estat avaluada de manera objectiva, i s’ha comprovat que acompleix els requisits mínims exigits per les bases del concurs.
En relació a l’acusació de la no publicació a la web corporativa de la decisió adoptada per la junta directiva del museu, VINSEUM respon que les bases del concurs indiquen que aquesta publicació no és d’obligació. En concret, el punt 11.2 de les bases exposa que: “Un cop adjudicat el contracte es procedirà a notificar a tots els licitadors, i si s’escau es publicarà a la web de VINSEUM.”

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: