Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca acollirà el “camp base” del campus itinerant de cinema més gran del món

Per primera vegada en 15 anys, el festival obre les portes a l’exterior i ha escollit Barcelona perquè els participants ampliïn coneixements i comparteixin experiència amb reconeguts cineastes.

Més d’un centenar de joves talents participaran en la 15a edició de CinemadaMare 2017. Una aventura de 10 setmanes que arrencarà el proper 19 de juny a Itàlia i que els portarà fins a Barcelona, on podran produir i filmar els seus primers curtmetratges. La presentació del programa es va celebrar dilluns al matí en un vaixell Grimaldi, al Port de Barcelona, amb la presència dels promotors de l’esdeveniment, del Diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, i dels regidors de Promoció Turística i de Cultura de Vilafranca, M. Dolors Rius i Raimon Gusi.

Per primera vegada en 15 anys, el festival obre les portes a l’exterior i ha escollit Barcelona perquè els participants ampliïn coneixements i comparteixin experiència amb reconeguts cineastes de la ciutat.

Els joves, de 20 a 35 anys, d’arreu del món i de diferents especialitats arribaran el proper 14 de juliol al camp base, ubicat a Vilafranca. Durant una setmana, fins al 22 de juliol, podran buscar les millors localitzacions i la inspiració necessària per donar forma a un curtmetratge que participarà en el concurs Weekly Competition.

Las joves promeses del cinema entraran a més a més en una competició internacional de curts. Participaran amb els treballs que els hauran servit per aconseguir una plaça en el festival. Tots ells, produïts i realitzats amb anterioritat a la celebració de CinemadaMare.

El festival, ideat el 2003 pel periodista italià Franco Rina, comptarà en aquesta edició amb la participació de reconeguts cineastes de la ciutat com Luci Lenox, directora de càsting, Judith Colell, directora, guionista i productora, Enric Folch, guionista i director, o Sergi Dolade, director de l’Acadèmia del Cinema Català. Tots ells amb la missió d’impartir una masterclass i tallers de treball en el campus de Vilafranca.

Fins al moment, figures internacionalss del cinema com Win Wenders, Ken Loach, Mario Monicelli o Giuseppe Tornatore han estat els encarregats de les classes magistrals en anteriors edicions de CinemadaMare.

Des de 2003 joves de Kènia, Iran, Equador, Estats Units, Pakistan, Xina, Indonèsia, Tanzània, Espanya o Rússia, han participat ja en l’experiència de CinemadaMare.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: