Dijous, 30 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El Síndic de Greuges de Catalunya signa a Olèrdola un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament

El Síndic de Greuges de Catalunya signa a Olèrdola un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament

Rafael Ribó ha estat a Olèrdola aquest dimarts al matí per signar amb l’alcalde Lucas Ramírez un conveni de col·laboració entre les dues entitats. Es presentarà un informe específic anual del municipi

Aquest dimarts al matí el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, s’ha desplaçat fins a Olèrdola per a signar un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament. El conveni va ser aprovat per unanimitat en el ple de l’Ajuntament el passat mes de març i pretén impulsar la presència del Síndic al municipi, a través d’actuacions com la tramesa d’un informe anual específic que reculli la situació de les queixes tramitades vinculades amb Olèrdola. També es contempla la possibilitat de realitzar una visita anual de l’equip itinerant del Servei d’Atenció a les Persones del Síndic de Greuges i la proposta d’iniciar vies de mediació per tal de facilitar la resolució de les queixes que se li hagin fet arribar al Síndic.
Rafel Ribó assenyalava que cada cop s’està estenent més la signatura d’aquests acords amb municipis catalans i subratllava que pels ajuntaments és un ajut per millorar, en tenir un control extern. El Síndic posava l’accent en què el conveni estableix que cada any hi haurà un informe monogràfic que serà exposat al municipi i es comptarà un cop a l’any amb l’oficina itinerant per atendre a Olèrdola les queixes que vulguin presentar els veïns. Ribó ha valorat de manera molt positiva la proposta de l’alcalde de mantenir una reunió de presentació amb el conjunt de representants municipals per exposar el treball que farà el Síndic al municipi.
Després de Vilafranca i Sant Sadurní, Olèrdola és el tercer municipi de l’Alt Penedès en signar amb el Síndic de Greuges un conveni de col·laboració.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: