Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’antropòleg Josep Maria Fericgla parla del vi com a substància embriagant a Vinseum

En el marc del cicle “Si una nit de primavera… obríssim el Vinseum” l’antropòleg i expert en drogues Josep Maria Fericgla va parlar dimarts sobre el vi com a substància mítica i simbòlica.

Jordi Ribas, responsable d’activitats del Vinseum, comentava que la intenció amb aquest cicle és convidar a una persona que pugui explicar coses en relació amb el món del vi en sessions de petit format.
La intenció és oferir activitats amb un màxim de trenta persones que permetin un intercanvi d’opinions fluid amb el protagonista.
Fericgla comenta que el vi ha estat considerat sempre com un producte especial, tant a occident com a orient.
És una substància embriagant i que es pot considerar una droga, comentava, com ho són també el cafè, el tabac o les pastilles per dormir. El que cal, remarca, és educació.
Un punt important, explicava també, és el canvi en la manera de prendre vi en aquests darrers 50 anys. D’un consum comunitari en que prendre vi servia per reforçar llaços col·lectius, ara s’ha passat a un consum més individual que pot generar més problemes.
Des del seu punt de vista caldria recuperar aquest consum en comunitat, per celebrar algun esdeveniment, recordar alguna persona o compartir estones amb altres.
Els participants van poder parlar d’aquestes i altres qüestions amb Josep Maria Fericgla en aquesta sessió de primavera de “Si una nit …obríssim el Vinseum”. La propera serà ja a l’estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: