Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les Fires compten amb un total de 123 expositors, 3 de cada 4 son repetidors

Les Fires es celebraran entre el 12 i el 14 de maig, i seran com sempre un excel·lent aparador de la vitalitat comercial de Vilafranca i la comarca.

Aquest dimarts al matí s’ha presentat una nova edició de les Fires i Festes de Maig “o dels Enamorats” de Vilafranca, amb la presència de l’Alcalde, Pere Regull, el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Joan Manel Montfort, i representants de la Comissió de Fires.
El regidor Montfort ha estat l’encarregat de donar les xifres generals de les Fires d’enguany. Un total de 123 expositors hi assistiran, un 43% són de comerç i serveis, un 25% d’automoció, un 13% d’associacions i entitats, un 9% de maquinària agrícola i un altre 9% d’alimentació situats a l’anomenada “plaça del Vi”. Un 80% dels expositors són de Vilafranca i comarca i dels 123 expositors, només un 24% són nous. La resta són repetidors d’altres edicions, un fet que es valora molt positivament pel que representa de fidelització i bona valoració de la participació a les Fires. Entre els expositors nous la majoria, un 62%, són de Vilafranca i comarca.
El regidor de promoció econòmica destacava la bona representació de tots els sectors, amb nivells importants com sempre pel que te a veure amb el sector de l’automoció; i el de comerç i serveis que és un dels que més creix al costat del de maquinària agrícola.
Montfort ha destacat també el fet que en els dies previs a les fires, tindran lloc jornades vinculades a l’economia i l’empresa, que començaran dijous amb la jornada “Millora de l’eficiència productiva a la vinya”.
Hi haurà també una jornada que organitzarà l’Escola d’Enoturisme, i la conferència inaugural de les Fires divendres dia 12 de maig “Els reptes econòmics de Catalunya en l’Europa del segle XXI”, a càrrec de l’exconseller d’Economia, Antoni Castells.
Montfort també destacava la jornada de networking CoMercat, que tindrà lloc la tarda del divendres 12 de maig a l’Auditori municipal, un mercat on emprenedors, professionals i empreses podran trobar clients, proveïdors i companys de viatge per fer forta l’empresa. Així mateix, es continua amb l’espai Jugafira per a infants de 6 a 14 anys, i l’Espai Demo, situat a la Fassina que acollirà xerrades i presentacions d’expositors de la fira.
Per la seva banda, Pere Regull ressaltava la diversitat i transversalitat de les Fires de Maig, que les converteixen en un aparador divers del que és Vilafranca i el Penedès al segle XXI. Unes Fires que es van per els vilafranquins i penedesencs, tant visitants com expositors.
Regull també ha destacat que les Fires de Maig són una altra ocasió per posar Vilafranca al mapa com a capital comarca, comercial i de serveis. Finalment, ha agraït als diversos sectors presents a les Fires que hagin estat al peu del canó durant els anys més durs de la crisi i l’empenta per seguir sent-hi presents.
Les Fires de Maig es faran entre el 12 i el 14 de maig.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: