Dijous, 28 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha aprovat el projecte “Sender de la Via Augusta”

El Ple del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, celebrat el dijous d’aquesta setmana passada, aprovava per unanimitat el projecte “Sender de la Via Augusta” al seu pas per l’Alt Penedès.

Ja s’ha fet la redacció del projecte, per part de l’arquitecta del Consell Comarcal, en el qual es defineix un recorregut  transversal de punta a punta de la comarca, des de Gelida a Bellvei, unint les estacions de tren. Aquesta ruta ha de servir per  recuperar la memòria històrica del territori, i a més  per estructurar i millorar la connexió de les rutes turístiques del Penedès.

El projecte està dividit en dues fases. La primera amb treballs d’adequació del camí, que al passar per camins existents bàsicament l’obra a executar és de manteniment i té un pressupost de 58.000€. la segona fase correspon a la senyalització amb un pressupost de 94.500€. El recorregut va des de Gelida, passant per Sant Sadurní i Lavern on hi ha una bifurcació cap a Can Cartró o cap a Sant Cugat Sesgarrigues, per arribar a Vilafranca i seguir pels Monjos fins arribar al Baix Penedès. Per la definició del recorregut i dels continguts de la senyalització, on hi haurà unes explicacions de temàtica romana, s’ha comptat amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Penedesencs.

L’aprovació del projecte es va fer amb suport de tots els grups del Consell Comarcal.

En el mateix Ple també es va acordar el canvi de nom del grup comarcal de CiU que a partir d’ara passa a denominar-se PDeCAT.

En l’apartat de precs i preguntes i davant l’anunci de l’ERO de Codorniu, el conseller d’Entesa, Toni Peñafiel, va demanar al govern que faci les gestions necessàries per tal d’intentar aconseguir que es convoqui la taula sectorial del vi i el cava. En aquest sentit la consellera d’Empresa i Ocupació, Susana Mérida, va explicar que el dijous de la setmana passada van parlar amb el conseller d’Empresa, Jordi Baiget, i li van demanar que vetlli per la millor solució per totes les parts en aquesta situació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: