Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Clàssica de vuit dels Xicots de Vilafranca a Torredembarra

Els vilafranquins descarreguen la seva primera clàssica de castells de vuit de l’any, i la més matinera que han fet mai, amb alineacions de futur per somniar en un gran any.

Els Xicots de Vilafranca han superat amb nota la seva presència a la Diada castellera David Sánchez de Torredembarra, amb menys efectius del que esperaven, però sense afluixar la marxa.

La jornada ha començat amb els pilars d’homenatge de les tres colles davant el monolit que recorda en David Sánchez, amb presència dels familiars del jove casteller dels Nois de la Torre, que recordem-ho, l’any 1983 va morir a consequència de les lesions produïdes després d’una caiguda d’un castell dels Nois a Barberà del Vallès.

Els Xicots han enllestit en primera ronda la seva segona torre de set de l’any amb novetat destacada al pis de segons. Una alineació que probablemet serà l’encarregada de defensar ben aviat la de vuit amb folre. En segona ronda han atacat el tercer quatre de vuit de la temporada, just també en la seva tercera diada de l’any. Amb canvis respecte als anteriors, un terç i dos d’estrena i recuperació d’una quarta, els vermells no han tingut problemes per descarregar-lo, encara que els ha quedat una mica tancat per dalt. Han tancat ronda de castells amb el segon tres de vuit del curs, també amb algun canvi respecte al que van fer per Sant Jordi a Vilafranca. Un tres seriós i solvent.

El més important de tot plegat continua sent l’efectivitat dels Xicots amb els castells de vuit, sigui quina sigui l’alineació, el que demostra el fons d’armari que mica en mica es construeix la colla. Apunta a gran temporada i sorpreses agradables.

Per la seva part els Xiquets del Serrallo, amb poques camises, han descarregat el tres de set a la segona ronda, el seu millor castell, junt amb el quatre de sis i la torre de sis. La colla local dels Nois de la Torre, també curts d’efectius actuant a casa, han aprofitat no obstant per estrenar aquest 2017 el tres i el quatre de set.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: