Divendres, 12 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El centre de Vilafranca es va omplir divendres per commemorar el Dia Internacional de la Dansa

La celebració va tenir lloc en tres espais del centre de la Vila entre les 6 i les 8 de la tarda.

Vilafranca és una més de les ciutats catalanes on s’ha celebrat la commemoració del Dia Internacional de la Dansa establert per la UNESCO per commemorar el naixement de Jean-Georges Noverre, considerat el pare del ballet modern.

L’acte s’havia de celebrar el dijous 27 d’abril, el dia oficial, però la pluja va obligar a canviar la data i finalment es va optar per fer-ho aquest divendres passat.

Malgrat el canvi de data, que va motivar que un gimnàs no pogués participar-hi, el cap del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Àngel Hom, feia un balanç final satisfactori, acomplint amb l’objectiu de mostrar la riquesa de la dansa a peu de carrer.

Des de la dansa clàssica, al country o el swing, passant pel hip-hop o la dansa jazz, es podien veure tota mena d’estils amb ballarines de diverses edats.

Hi havia tres escenaris ubicats a la plaça de la Vila, la plaça Jaume I i la plaça de la Constitució, que acollien escoles i grups de diferents estils donant visibilitat a la dansa com a manifestació artística universal. Cada grup o escola actuava en franges de 15 minuts.

L’acte estava organitzat pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca amb la participació dels grups i escoles Atrezzo Dance Academy, Club Esportiu ARA Gimnàstic Catalunya Vilafranca, Escola de Dansa Assumpta Trens, Escola de Dansa CAS, Escola Montagut, Farasha Dansa Oriental, Gatzara Country i Swing Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: