Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

StopAgroparc afirma que la Generalitat desaconsella el projecte del Grup Ametller

StopAgroparc afirma que el Departament de Territori de la Generalitat desaconsella la implantació del projecte del Grup Ametller.

La plataforma ciutadana StopAgroparc ha explicat en una roda de premsa aquest dimarts al vespre que un informe tècnic del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat “desaconsella la implantació de l’agroparc del Grup Ametller” a la zona on s’ha projectat.

L’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de la Generalitat, l’OTAA, ha elaborat un document de 32 pàgines com a resposta al document inicial estratègic presentat pel Grup Ametller Origen sobre el seu projecte. La plataforma ha centrat l’atenció sobre el punt cinquè de l’informe, que “marca les determinacions sobre la construcció de la totalitat de l’agroparc en sòl no urbanitzable”.

Segons StopAgroparc, l’informe determina que s’ha de revisar en profunditat el projecte ja que “no compleix les normatives de planejament urbanístic” dels POUMS dels municipis afectats, del Pla Director Territorial de l’Alt Penedès i el Pla Territorial Metropolità de Barcelona, així com la llei d’urbanisme.

La plataforma, així com les al·legacions presentades per Unió de Pagesos i el col·lectiu ecologista Bosc Verd, defensa que no s’hi pot construir la zona industrial, que cal protegir els connectors ecològics i preservar paisatgísticament l’espai i l’àliga cuabarrada. Segons StopAgroparc, el document de l’OTAA reafirma aquestes inquietuds.

El projecte d’Agroparc afectaria 121 hectàrees, entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, en sòl no urbanitzable. Contindria una zona industrial de 14 hectàrees i contemplaria a grans trets quatre àrees diferenciades: una d’obradors vinculats amb els cultius i granges com a zones de producció primària, una àrea de bodega i cerveseria, l’àrea de la masia Can Mata d’Abelló que, com a element catalogat, es destinaria a usos hostalers rurals, i finalment, una àrea de gestió i control, investigació i recerca, interpretació agroalimentària, agrobotiga i zona de degustació.

L’Agroparc podria rebre 200.000 visites anuals i 700 treballadors s’hi desplaçarien cada dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: