Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pressupost de la Generalitat recull propostes d’inversions de VeC per més de 26 milions d’€

Vilafranca en Comú va fer arribar al grup parlamentari Catalunya Sí Que Es pot un total de deu propostes relacionades amb diverses inversions a Vilafranca per tal que s’incorporessin als pressupostos.

Vilafranca en Comú (VeC) va fer arribar al grup parlamentari Catalunya Sí Que Es pot (CSQP) un total de deu propostes relacionades amb diverses inversions a Vilafranca per tal que s’incorporessin als pressupostos de la Generalitat de l’any 2017. El conjunt d’aquestes propostes estaven valorades en 29.950.000 €.
Les propostes presentades per VeC van ser defensades pels parlamentaris de CSQP; se’n van aprovar vuit en Comissió i, finalment, sis en el Ple del Parlament, de manera que s’han incorporat als Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per l’any 2017.
Les sis esmenes de VeC incorporades als pressupostos significarien, en cas que el Govern de la Generalitat respecti els acords del Ple del Parlament, una inversió de 26.850.000 euros, recuperant així la progressiva disminució inversora del Govern català a Vilafranca.
Les principals esmenes aprovades referents a Vilafranca contemplen l’ampliació de la dotació pressupostària destinada als equipaments de salut de Vilafranca amb la inversió de fins a 16.200.00€ per millorar l’atenció a les persones. En aquest sentit el regidor Ramon Arnabat destacava que són uns diners que podrien ajudar força a millorar l’atenció sanitària a Vilafranca i comarca.
També contemplen la inversió de 7.600.000€ pel finançament de les obres complementàries al soterrament de la via del tren i el seu prolongament fins al Pont de Moja. La inversió de fins a 2.000.000€ per a la construcció d’una nova biblioteca. En aquest sentit Arnabat comenta que podria servir per cobrir la mancança d’espai per a biblioteca que hi ha a Vilafranca.
També s’ha aprovat la inversió d’1.000.000€ per a la construcció d’un equipament per a gent gran (centre de dia i residència) al centre de la vila, que compensi la manca d’oferta en places de centre de dia i la reducció de places de residència dels darrers anys a la comarca.
Ara cal, remarquen des de VeC, que els diversos grups municipals de Vilafranca sàpiguen gestionar i pressionar al Govern perquè faci efectives aquestes inversions, tot presentant projectes consensuats.
Vilafranca en Comú lamenta, especialment, que no s’hagin aprovat les altres dues esmenes, que feien referència a invertir 1.500.000€ en la construcció d’un centre cívic a la plaça Doctor Bonet, situada al barri de l’Espirall; i dotar de 500.000 per a l’ampliació del nombre de places concertades al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: