Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC homenatja les persones que han acompanyat el partit des de la fundació de la secció local

El 12 d’agost de 1931, després de guanyar les eleccions, es va fundar a Vilafranca la secció local d’ERC.

Durant aquests més de 85 anys, moltes persones han participat en la vida del partit i han garantit la seva continuïtat al llarg del temps. ERC els ha volgut retre homenatge en el Memorial Fèlix Balaguer, instaurat aquest any per a reconèixer el compromís de persones relacionades amb el partit.

En aquesta primera edició, el Memorial ha estat lliurat a tots els regidors, caps de llista i presidents locals d’ERC des de la República fins a l’actualitat.

L’acte, que tenia lloc dissabte a l’Auditori abans de la celebració de la Nit de la República, va comptar amb la presència de la diputada d’ERC al Congrés Teresa Jordà.

Jordà ha definit el moment actual com a crucial i ha assegurat que és normal que hi hagi certes discrepàncies a Catalunya. Tot i així, la diputada creu que hi ha la unió suficient per encarar el referèndum.

L’acte també va servir per glossar la figura de Fèlix Balaguer, alcalde de Vilafranca durant la república. Balaguer va estar vinculat als moviments republicans i d’esquerres des de jove. Era president del Centre d’Unió Republicana i va participar en la fundació d’Esquerra Republicana. Va ser escollit regidor al 1931 sent primer tinent d’alcalde i alcalde el 1933 després de la mort de Jaume Bertran. Al 1934 va revalidar l’alcaldia, amb unes eleccions històriques ja que van ser les primeres amb sufragi universal i per tant, les primeres en què les dones podien votar. Sota el mandat de Balaguer es va construir l’escola, el primer institut i la biblioteca popular municipal. També es va tirar endavant una nova visió urbanística de Vilafranca anomenada Pla Barenys i es van dur a terme polítiques de lluita contra l’atur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: