Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El primer disc de gralla i orgue, ‘Cornucòpia’, s’ha presentat a Vilafranca

Jordi Mestres i Jonatan Carbó demostren la versatilitat de la combinació gralla – orgue amb el disc ‘Cornucòpia’.

La referència al corn de l’abundància de la mitologia grega del títol és una carta de presentació clara per al primer disc de gralla i orgue que surt al mercat. ‘Cornucòpia’ és obra del graller Jordi Mestres i l’organista Jonatan Carbó, dos músics vilafranquins que s’han envoltat de compositors propers per a la creació d’un repertori inaudit. Divendres, en el marc del dia del graller, amb un pati del Vinseum completament ple, els músics, el també músic i responsable de l’enregistrament Lluís Giménez i alguns dels compositors, van presentar el disc a Vilafranca.

‘Cornucòpia’ és la culminació d’un treball de gairebé deu anys amb el concurs de composició per a gralla i orgue de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca com a detonant. Mestres i Carbó hi van veure possibilitats i, finalment, després de contribuir a la creació de repertori, han enregistrat l’aventura. Mestres posa l’accent en la feina de compositors com Àlex Cassanyes o Carles Prat.

El graller apunta que la combinació entre dos instruments de gran potència podria ser simple però han aconseguit demostrar la versatilitat que es desplega amb la unió de la gralla i orgue, amb moments de potència però també amb passatges delicats, subtils i plens de matisos.

La presentació va acabar amb un concert a la Basílica de Santa Maria on els assistents van poder comprovar aquesta riquesa de matisos que es defensa al disc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: