Dimecres, 26 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cotarelo creu que les classes dominants faran el que calgui per impedir el referèndum

El catedràtic Ramón Cotarelo es refereix a les classes dominants espanyoles i catalanes.

Aquest divendres, i dins del cicle de conferències que l’ANC de Vilafranca organitza per parlar del procés vist des de fora de Catalunya, el politòleg espanyol, catedràtic emèrit de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Nacional d’Educació a Distància, Ramón Cotarelo, va fer una conferència a l’auditori del Fòrum Berger Balaguer. Un auditori que es va omplir per escoltar les paraules del que es podria considerar una rara avis, un intel·lectual espanyol que tot i voler que Catalunya no s’independentitzi està plenament d’acord amb el dret a decidir dels catalans i ho defensa de forma vehement.

El portaveu de l’ANC va recordar als presents que podien adreçar preguntes al ponent omplint unes butlletes i a explicar que a l’entrada es podien adquirir exemplars del llibre del conferenciant titulat “La república catalana”. Per la seva banda la coordinadora de l’ANC a Vilafranca, Esther Güell, li va preguntar si el seu és un cas únic a Madrid.

Amb una profunda convicció d’esquerres, Ramon Cotarelo està convençut que són les classes dominants espanyoles i catalanes les que faran el que calgui per impedir el referèndum.

Cotarelo troba a faltar a l’estat veus del món intel·lectual que donin suport al fet democràtic.

Ramon Cotarelo va parlar de manipulació dels mitjans i d’una política de l’estat hostil que fa que la gent a la resta d’Espanya, en general, no s’assabenti del que passa a Catalunya. Es va preguntar perquè no hi ha, o no es deixen veure els intel·lectuals que tenen una opinió més democràtica, oberta a que els catalans puguin decidir mitjançant els vots. I fins i tot va dir que de seguir així les coses, els demòcrates d’esquerres espanyols s’hauran d’exiliar a Catalunya.

Ramon Cotarelo és autor del llibre ‘El Estado del bienestar’ que va ser pioner, ja que avançava com la política neoliberal amenaçava l’estat del benestar. En els últims anys s’ha posicionat en favor del ‘dret a decidir dels catalans’. I no comprèn com a l’estat hi ha polítics que defensen el dret d’autodeterminació dels sahrauís i no accepten el dels catalans.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: