Dijous, 7 de Juliol de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès és el més transparent de Catalunya

Amb un 92% d’indicadors positius, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès encapçala el rànquing dels 5 consells comarcals reconeguts amb el Segell Inforparticipa.

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB ha lliurat els guardons InfoParticipa als 93 ajuntaments, els 5 consells comarcals i les 3 diputacions que compleixen amb els indicadors de transparència i qualitat de la informació definits pel Laboratori.
S’han avaluat 936 administracions locals de Catalunya i ha atorgat 83 segells, 7 mencions i 11 reconeixements Infoparticipa 2016. S’analitza si la informació publicada als webs facilita que el ciutadà tingui coneixement sobre quins són els representats polítics del municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast. També es valora que la informació sigui fàcilment localitzable. Els resultats es publiquen al web www.mapainfoparticipa.com.
La consellera de Transparència del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Filo Martínez, va rebre el Segell InfoParticipa 2016 en un acte al qual van assistir més de 100 electes locals de tot Catalunya.
Per primera vegada s’han valorat aspectes qualitatius, com ara que la informació estigui organitzada de manera accessible i comprensible per possibilitar consultes àgils i ràpides. En un context de més exigència, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès ha superat la puntuació de l’any anterior, quan els consells comarcals van ser avaluats per primera vegada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: