Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vella i Verds no estan d’acord amb la cessió de drets d’imatge aprovada per la Coordinadora

Expliquen que no poden ratificar la cessió dels drets ja que no existeix cap document legal de cessió.

En relació a la ratificació de l’acord sobre la cessió dels drets d’imatge de les colles i les retransmissions televisives, aprovat per una àmplia majoria de en el transcurs de l’Assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres celebrada aquest dissabte a Mollet, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca han fet un comunicat conjunt explicant perquè no hi estan d’acord.

Expliquen que no poden ratificar la cessió dels drets ja que no existeix cap document legal de cessió i que fins no signar aquests documents la Coordinadora no posseirà els drets d’imatge, per tant no podrà negociar per elles i els drets els administrarà cada colla. Les dues grans colles del món casteller assenyalen que cal estudiar conjuntament la millor fórmula per formalitzar la cessió que empari legalment a totes les parts i permeti garantir la bona difusió del món casteller als mitjans de comunicació.

El president dels Castellers de Vilafranca, Joan Badell, assenyala que no han ratificat l’acord fent un gest de responsabilitat. Recorda que fins ara només hi havia acords verbals que es van gestar fa uns vint anys i que en tot aquest temps han canviat molt les coses en relació a la imatge.

Badell remarca que abans de cedir els drets d’imatge de la colla, la colla ha de poder respondre per tots els seus membres.

D’altra banda els Castellers de Vilafranca també van votar en contra del protocol de les colles internacionals, un mecanisme que exclou realitats castelleres existents. Creuen que l’acord proposat per la Coordinadora és molt reduccionista i no preveu la inclusió de colles en cultures i societats molt diferents a la nostra.

El president dels Castellers de Vilafranca assenyala com a exemple de la importància d’aquests acords el fet que les imatges el 3 de 10 dels Verds al Concurs de Castells de Tarragona de Red Bull han tingut 100 milions de visualitzacions. Badell reclama una trobada entre totes les parts implicades, amb la Coordinadora, Estrella Damm, la Xarxa i la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: