Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El politòleg espanyol Ramón Cotarelo parlarà a Vilafranca del procés català vist des d’Espanya

Aquest divendres tindrà lloc a les 8 del vespre al Fòrum Berger Balaguer una altra de les conferències que organitza l’ANC per parlar sobre com es veu el procés des de fora de Catalunya.

En aquest cas el convidat serà en Ramón Cotarelo. Cotarelo és un politòleg espanyol, catedràtic emèrit de Ciència Política i de l’Administració de la Universitat Nacional d’Educació a Distància, la UNED, de la qual va ser vicerector entre 1984 i 1988. És també publicista, escriptor i traductor. Doctor en ciències polítiques i sociologia a la Universitat Complutense de Madrid, ha cursat també estudis de postgrau a la Universitat de Frankfurt i a la Universitat de Lancaster. Com a escriptor destaquen els seus estudis polítics: ‘Els partits polítics’; ‘Teoria del Estado y Sistemas políticos’ escrit amb Andrés de Blas o ‘Introducción a la Ciencia Política” coeditat amb Juan Luis Paniagua Soto, a més a més del seu llibre sobre ‘El Estado del bienestar’ que va ser pioner en certa manera, ja que avançava com la crítica neoliberal amenaçava en desmantellar-lo. Igualment va analitzar la transició espanyola, amb diverses publicacions més, i ha estudiat l’evolució de l’esquerra europea, molt ‘tocada’ per una crisi de valors que sembla que no sap com superar.

Però els últims anys, i per això l’han convidat des de l’Assemblea, Ramón Cotarelo s’ha posicionat  en favor del ‘dret a decidir dels catalans’. De fet ell ho anomena pel seu nom, el dret d’autodeterminació, i sobre això també ha publicat una extensa obra: ‘La desnacionalización de España’ o ‘De la nación posible al Estado fallido’.

 

Tot i així es declara nacionalista espanyol, perquè creu que un fet no exclou l’altre, sempre criticant la posició de l’Estat espanyol i dels partits majoritaris.

Des de l’ANC creuen que pot donar un punt de vista totalment diferent als plantejats fins ara. Cotarelo podrà explicar si la seva posició és única o minoritària a la capital de l’Estat.

Després d’aquesta sessió serà el torn de Francesc Homs que també participarà en aquest cicle de xerrades. Homs estarà a Vilafranca el proper 7 d’abril per parlar de quin és l’ambient de treball al Congrés i com ha viscut el procés judicial del 9N.

I ja de cara al mes de maig, comptarem amb la presencia del representant de la Generalitat a Brusel·les, Amadeu Altafaj. S’encarregarà  d’explicar quin interès genera el procés i la feina que s’està fent per dur a terme el referèndum a la ciutat on possiblement hi ha més diplomàtics per metre quadrat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: