Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca ha prestat prop de 15.000 serveis durant el 2016

A grans trets, el 2016 es tanca amb un descens del 19% dels fets delictius denunciats i un increment del 16% en els serveis assistencials a col·lectius febles.

El regidor de Seguretat Ciutadana Joan Manel Montfort, acompanyat per l’alcalde Pere Regull i l’inspector en cap Albert Romero, ha presentat en roda de premsa la memòria del 2016 de la Policia Local de Vilafranca.

La policia ha prestat 14.788 serveis l’any 2016, un 6’4% més que l’any anterior, mentre que ha rebut 7.278 trucades, un 3’7% més que al 2015. A grans trets, el 2016 es tanca amb un descens del 19% dels fets delictius denunciats i un increment del 16% en els serveis assistencials a col·lectius febles. Entre les prioritats que es marca l’Ajuntament continua havent-hi la lluita contra l’incivisme i la seguretat viària. D’aquí que s’hagi començat a treballar en un projecte nou a escoles i instituts en que els agents ofereixen xerrades sobre aquests dos grans àmbits per treballar la prevenció.

Dels prop de 15.000 serveis prestats, 4.969 pertanyen a temes relacionats amb l’àrea de proximitat; 3.652 a trànsit, 3.521 a l’àrea de seguretat i 2.746 a la judicial. Les dades relacionades amb l’àrea de proximitat constaten una major activitat en la majoria d’àmbits. En l’aplicació de l’ordenança de civisme, per exemple, destaquen les actuacions sobre propietaris de gossos que cometen infraccions, que passen de 40 a 100; o pel deslluïment de béns mobles o immobles – pintades i cartells en llocs no permesos – , que passen de 32 a 85.

En convivència i ciutadania, un treball que fa la policia de forma transversal amb altres serveis, de les 375 actuacions, la majoria són de seguiment per ocupacions il·legals.
L’alcalde també destaca el volum de serveis assistencials dins encara de l’àrea de proximitat. Han estat 422, un 16% més que al 2015.

En l’àrea de seguretat ciutadana, s’han fet 112 detencions en total. És un 9’8% més que al 2015. Pel que fa a les actuacions en aquesta mateixa àrea, destaca l’augment de les relacionades amb drogues. Han estat 356, un 47% més que l’any anterior.

La Policia Local de Vilafranca està integrada per 60 agents, 49 homes i 11 dones, i compta amb un parc mòbil de 26 vehicles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: