Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Olèrdola aprova una modificació de pressupost de 2M d’euros que inclou 1’7M per a inversions

En sessió ordinària de ple celebrada el passat dimarts al vespre, l’Ajuntament d’Olèrdola aprovava una modificació de pressupost de més de 2 milions d’euros.

La modificació inclou prop d’1’7 milions per a inversions, així com destinar 357.000 euros a la cancel·lació anticipada de crèdit. Amb l’amortització, l’Ajuntament deixa de tenir deute i això li permet tenir més marge de maniobra per aplicar els romanents de tresoreria i poder invertir en partides com serveis socials.
La modificació es finança amb el romanent de tresoreria de l’any 2016, que es tancava amb 3.451.000 euros per a despeses generals. Un romanent de tresoreria que s’explica pels majors ingressos, 885.000 euros; i per despeses previstes que no s’han gastat, 805.000 € més; que inclourien estalvis en serveis per valor de 250.000 euros o 200.000 euros en inversions no realitzades. Dins del romanent hi ha partides ja compromeses com els més de 350.000 € en despeses autoritzades per a inversions, pagaments pressupostats, així com una important partida de fiances, per valor de 482.000 €.
Entre les inversions que es financen amb la modificació s’inclouen 177.000€ per a la Torre de Moja, 550.000 per al cobriment de la pista de l’escola de Sant Pere Molanta, 90.000 per a l’adquisició dels terrenys del camp de futbol de Sant Pere Molanta o 99.000 euros per a senyalització. L’actual consultori de Moja s’adequarà amb una inversió de 30.000 €.
ERC valorava que el romanent de tresoreria s’explica perquè les partides no s’executen i va exposar que hi ha partides que els hi sonen de l’any passat, com les de senyalitzacions o la torre de Moja. El grup d’ERC s’abstenia en la modificació i valorava de manera positiva que s’incorporés una partida de 10.000 euros per a serveis socials.
El PDeCat va votar en contra perquè entenia que en la modificació hi faltaven partides necessàries, mentre que altres eren excessives. Considera que calia contemplar el nou ambulatori, preveure millores en places i carrers i ampliar voreres. En canvi valora com a desorbitat dedicar 99.000 € per a senyalitzacions i 550.000 per al cobriment de la pista poliesportiva de Sant Pere. El PDeCAT també va voler subratllar que falta manteniment i gespa al camp de futbol de Sant Miquel, que no hi ha piscina municipal oberta a l’estiu i que la modificació també podria garantir increments de subvencions per a les entitats o bé la compra de llibres de text pels escolars del municipi.
En relació a la demanda de més serveis socials, el govern posava l’accent en què es cobreixen les necessitats del municipi d’acord amb els criteris de serveis socials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: