Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’oposició critica el projecte de l’equip de govern de no fer el Centre Cívic de l’Espirall

Els quatre grups de l’oposició critiquen que s’ha abandonat el projecte de Centre Cívic i es vol ubicar una part en l’equipament per a joves i la resta reformant els espais de la plaça Doctor Bonet.

Regidors dels grups de CUP, ERC, i VeC, amb el suport també del PP, han explicat a la plaça Doctor Bonet del barri de l’Espirall la seva oposició a la proposta de projecte d’equipaments que l’equip de govern vol incloure dins de la llei de barris, i que deixa fora i sense possibilitat de realització, el Centre Cívic que des de fa anys es reclama per part del veïns.
Laia Santís, Mònica Hill i Toni Peñafiel, acompanyats de veïns del barri i representants de les AMPA de les dues escoles públiques que hi ha a l’Espirall, han remarcat que des de 2007 que es treballa en aquest projecte de millora del barri de l’Espirall en el marc de la llei de barris. Un treball que havia d’ajudar a evitar la degradació urbanística i l’elevat risc d’exclusió social que hi ha al barri.
Peñafiel recordava també què la principal demanda que va sorgir de la participació ciutadana era aquest centre cívic que ara l’equip de govern diu que no farà. Per contra proposa un pedaç, que retalla les expectatives inicials, i que no té un projecte social al darrera.
Laia Santís insistia en què el projecte inicial, sobre la taula fa 10 anys, era fer un equipament únic com a Centre Cívic. Ara una part es vol ubicar a l’equipament juvenil que es farà a l’antic mercat de la Pelegrina, amb la qual cosa no és resol ni una demanda ni l’altra.
Davant d’aquesta situació, els grups de l’oposició denuncien la deixadesa i inactivitat de l’equip de govern en aquests dos darrers anys. I com explica Mònica Hill, que el projecte ha variat cap a una proposta que no satisfà els veïns, i amb els quals tampoc s’ha fet cap consulta en tot aquest temps fins el passat mes de febrer. Hill recorda que l’equip de govern argumenta que al desembre s’han d’haver acabat els projectes de llei de barris, i que per tant no hi ha temps per fer el Centre Cívic.
Des dels quatre grups polítics i els veïns han proposat a l’equip de govern fer una primera fase, en el marc de la llei de barris, i acabar el projecte l’any vinent amb fons propis de l’Ajuntament. Una proposta que ha estat rebutjada.
Els veïns han mostrat la seva decepció i frustració per unes promeses de fa més de 10 anys, que s’havien cregut i que esperaven ajudessin a canviar i millorar el barri. Reclamen compromís a l’equip de govern, com remarca des de l’AMPA del Mas i Parera Antonio Domínguez.
Finalment CUP, ERC, VeC i PP convoquen els veïns de l’Espirall el proper 15 de març a una sessió informativa que es farà a la plaça Doctor Bonet a partir de les 8 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: