Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’acte institucional del 8 de març s’ha celebrat al carrer per obrir-lo a tothom

L’acte institucional del 8 de març s’ha celebrat al carrer per fer partícip tothom en el treball per assolir la igualtat.

El format de l’acte institucional per commemorar el dia internacional de la dona ha canviat aquest 8 de març. Des de la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca van apostar per fer un acte al carrer amb la lectura de textos escrits per dones per part de l’Espai de Formació i Iniciatives Teatrals del Casal, l’EFIT. L’acte estava dirigit per l’actriu Daniela Feixas que finalment no va poder assistir-hi per motius de salut i va ser substituïda pel també actor Ruben Ametllé.

La regidora d’Igualtat Montse Arroyo explicava que el canvi de format vol propiciar una major implicació de tothom, homes i dones, en el treball per assolir la igualtat.

L’acte també incorporava un altre canvi: el fet que la lectura del manifest del 8 de març va anar a càrrec d’un home, l’actor, director i llibreter Toni Regueiro.

Per la seva part, l’actor Ruben Ametllé, que exercia de director de l’acte en substitució de Daniela Feixas, destacava la necessitat de treballar plegats per assolir una societat més oberta i sense prejudicis associats a un model patriarcal.

Durant l’acte, actrius de l’EFIT van llegir textos de Virginia Woolf, Gavina Sastre o Elfriede Jelinek, entre altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: