Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’acord sobre els drets de retransmissions és vigent i no impedeix la feina de La Xarxa

Aquesta és l’afirmació que fa la Coordinadora de Colles Castelleres en un comunicat en que referma que és d’obligat compliment per les colles i dona garanties a les retransmissions de La Xarxa.

En relació a la polèmica en el món castellers després que dissabte l’assemblea de la Coordinadora arribés a un acord sobre els drets de comunicació de les colles i les retransmissions televisives, des de la mateixa Coordinadora han fet públic un comunicat en que refermen que l’acord es va aprovar per amplíssima majoria, per tant és ara mateix vigent i d’obligat compliment per totes les colles membres.
També especifica que l’acord no implica cap canvi respecte la situació dels anys anteriors. Simplement, diu el comunicat, ratifica els compromisos adquirits pel món casteller en els darrers 20 anys i defensa els drets de propietat intel·lectual que generen les colles així com l’aposta per una gestió col·lectiva dels mateixos en benefici de totes les colles.
Continua dient que l’acord en cap cas suposa un impediment perquè La Xarxa pugui continuar fent la seva programació de continguts castellers, i especialment les retransmissions. Al contrari, considera la Coordinadora, l’acord facilita que La Xarxa pugui desenvolupar la seva feina amb totes les garanties. També remarca que l’acord apunta explícitament a la possibilitat de modificar el conveni actual amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals o d’establir convenis en la mateixa línia.
Acaben explicant que des de la Coordinadora treballen en aquests moments per aconseguir una situació plenament satisfactòria per a tots els actors implicats i per el món casteller en general; i que al mateix temps respecti els drets de les colles castelleres de manera que se’n beneficiïn el conjunt de les mateixes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: