Divendres, 25 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La fibra òptica uneix el Penedès seguit el traçat de la C-15

Després d’un any i mig d’obres i d’una inversió de 400.000 euros, la xarxa pública troncal que permet el desplegament de la fibra òptica a través de l’Eix Diagonal ja és operativa.

D’aquesta manera, ara seran les operadores les que podran connectar la fibra que transcorre per la C-15 a les diferents poblacions i els seus polígons industrials. De fet, ara ja són set els municipis que s’hi han connectat, i dos més ho faran properament. Aquesta actuació suposarà una gran millora per a la població i per a les empreses, que amb una millor connectivitat a la xarxa, haurien de veure un increment en la seva competitivitat.
La finalització del desplegament de la xarxa troncal de fibra òptica per l’Eix Diaonal, des d’Igualada fins a Vilanova, s’ha presentat formalment aquest matí de dijous a la capital del Garraf, en un acte que ha posat en valor el fet que es tracti d’una inversió estrictament pública. Les obres han anat a càrrec de la Generalitat, en una iniciativa que ha comptat amb la implicació d’ajuntaments, la Diputació i entitats empresarials. Pere Regull comentava la importància d’aquesta iniciativa, ja que les operadores privades no ho haurien fet. Considera que és una oportunitat per el Penedès per continuar sent competitius.
Regull considera que ara caldrà que les operadores ofereixin els serveis que necessiten els ciutadans i les empreses de la comarca.
D’aquesta manera, el desplegament es veu com una estratègia de país, per no perdre el tren de la revolució digital. Un model de desplegament públic que també vol ser una oportunitat de negoci per a les operadores locals, en un mercat que massa sovint estava en mans de les grans companyies tecnològiques i els seus criteris de rendibilitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: