Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana revisar el nomenclàtor de Vilafranca per fer més visibles les dones

Els republicans denuncien la manca d’igualtat encara avui dia entre homes i dones, i reclamen que siguin més visibles les dones que han participat de manera activa en els canvis socials.

Els republicans feien aquest dimecres, 8 de març, un acte a la plaça de la vila en que volien reivindicar la lluita de les dones per assolir la plena igualtat amb els homes, al mateix temps que demanaven més visibilitat per les dones que han tingut un paper destacat a la història, tant a nivell local com més general.
En aquest sentit, la regidora Mònica Hill acompanyada de militants d’ERC amb cartells que mostraven plaques de carrers de Vilafranca amb noms de dona, va explicar que se sumaven a les reivindicacions a nivell mundial per assolir la plena igualtat avui encara molt llunyana. Hill remarcava que les dones continuen sent un dels col·lectius més vulnerables de la nostra societat.
Des d’ERC volen posar de manifest que les dones han contribuït a la història de la mateixa menera que els homes, i que cal visualitzar aquesta participació a tots els nivells. En aquest sentit reclamen per exemple que en el nomenclàtor dels carrers de Vilafranca, dels 130 que duen nom de persona, pocs més de 10 tenen nom de dona.
Hill comentava també que aquesta demanda lliga amb la que van fer en el darrer ple demanant la revisió dels quadres que hi ha al saló de plens, i en que clarament s’és molt lluny d’un equilibri.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: