Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació realitza un projecte de replantejament urbanístic del sector Casablanca Sud

El projecte planteja solucions per aquest sector del municipi de Subirats, per facilitar-ne la gestió i l’execució de les obres d’urbanització d’una zona amb dèficits urbanístics.

Aquest document, que ha estat lliurat pel diputat d’Urbanisme i habitatge a l’alcalde, Pere Pons, replanteja urbanísticament aquest sector del municipi per facilitar-ne la gestió i l’execució de les obres d’urbanització d’aquesta zona amb dèficits urbanístics.
L’estudi reubica els equipaments perquè siguin més funcionals així com les parcel·les edificables, i allibera els sòls amb més interès paisatgístic per deixar-los sense edificar. Concretament, es proposa eliminar alguns vials a la part alta del sector i traspassar l’edificabilitat de la part alta a altres parcel·les per poder eliminar vials i buscar una millor integració.
El document també proposa una disminució del sostre edificable, donat que la topografia de la zona no fa viable la seva materialització, així com una reducció de la superfície de vials, el que abarateix els costos d’urbanització. A més, es planteja la possibilitat d’executar el projecte d’urbanització per fases per facilitar la seva gestió, creant àmbits autònoms, més viables tècnica i econòmicament.
Pel que fa a la tramitació, aquesta modificació puntual del POUM haurà de ser aprovada inicialment per l’Ajuntament, posada a exposició pública i a l’espera dels informes dels organismes afectats. El tràmit acabarà amb l’aprovació provisional també per part de l’Ajuntament i la definitiva per part de la Generalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: