Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CEP senyalitza el camí de Sant Jaume entre Vilafranca i Sant Jaume dels Domenys

El Centre Excursionista del Penedès ha volgut donar resposta a la demanda de les persones que volien fer el camí de Sant Jaume des de Vilafranca.

Ara han senyalitzat i documentat, amb l’edició d’un llibret inclosa, el tram que va de Vilafranca del Penedès a Sant Jaume dels Domenys. Des d’allà es pot continuar per un altre tram senyalitzat que arriba a Vila-Rodona enllaça amb el Camí de Sant Jaume de Catalunya que ve de Tarragona. El tram entre Vilafranca i Sant Jaume dels Domenys té 18 quilòmetres i mig, transcorre per l’Alt i el Baix Penedès i permet veure la gran plana del Penedès i albirar el mar Mediterrani. Estarà senyalitzat pels símbols identificadors amb la petxina i senyals pintats de direcció. A més, hi ha referències històriques que indiquen que el camí era una via de pelegrinatge antiga que passava pel Penedès. La referència més antiga es troba al Llibre Vermell de Montserrat, un manuscrit del segle XIV que inclou danses i cants dels pelegrins que arribaven al monestir.
El tram que surt des de Vilafranca està pensat perquè el pugui fer tothom. També es pot fer en bicicleta o a cavall.

Així, el diumenge 2 d’abril es farà una caminada per inaugurar el tram amb la possibilitat de tornar en autocar des de Sant Jaume dels Domenys.
La senyalització del camí i l’edició del llibret informatiu han comptat amb el suport, entre altres, de l’Ajuntament de Vilafranca.

El llibret conté tota la informació relativa al camí, amb punts d’interès com la Basílica de Santa Maria, el convent i l’església de Sant Francesc, la Torre de les Aigües de La Bleda, el Castell de Pujades o El Castellot. També hi ha la informació detallada de la ruta, el mapa i diversos contactes on ampliar informació.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: